اندیکاتور پیوت پوینت
منظور از اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point) این است که از سطوح معینی که قادرند به خاطر تعیین حرکت جهتدار و سطوح حمایت یا مقاومت بالقوه بهره برداری گردد. در اندیکاتور پیوتپوینت به صراحت، سقف، کف و قیمت (price) بسته شدن دوره قبلی را به خاطر اندازگیری سطوح حمایت و مقاومت آینده مورد استفاده افراد قرار می گیرد. درکل با در نظر گرفتن این موارد، اندیکاتور پیوتپوینت، در زمره بهترین و قوی ترین اندیکاتورهای پیشبینیکننده قرار می گیرد.
اندیکاتور پیوتپوینت درکل برای تقویت سطوح مهم مورد استفاده معاملهکنندگان قرار میگیرد. در آغاز روز ترید، تریدرها با توجه به سقف، کف و قیمت بسته شدن روز قبل، به محاسبه اندیکاتور پیوتپوینت روز معاملاتی حال حاظر میپردازند.
. برای آشنایی هرچه بیشتر با این اندیکاتور پیشنهاد میکنیم در دوره ولوم تریدینگ و ترند تریدینگ ترند ویزارد شرکت نمایید.
چنانچه در باره این اندیکاتور گفتیم پیوت پوینت میتواند سطوح حمایت و مقاومت مهم یا تغییرات بالقوه در جهت روند را شناسایی کند. برای تریدرهای حرفه ای، 5 مدل مختلف پیوت پوینت موجود است که عبارتند از:
1-پیوت پوینت استاندارد
2-پیوت پوینت فیبوناچی
3-پیوت پوینت Woodies
4-پیوت پوینت Camarilla
5-پیوت پوینت Demark
ماهیت معامله با Pivot Points بر این ایده استوار است که قیمت تمایل دارد خیلی بیشتر از غلبه بر محدوده روز قبل به نقطه بسته شدن روز قبل برسد. به همین دلیل محبوب ترین دوره محاسبه Pivot Points روزانه است.در این زمینه، تمام سطوح Pivot نقش حمایت و مقاومت را ایفا می کنند.
ما در حین تجزیه و تحلیل نمودار، میتوانیم شاهد تعاملات متعدد قیمت با این سطوح باشیم، همچنین یکی از مزایای اندیکاتور Pivot محبوبیت آن در بین معامله گران بانکی است، زیرا هر چه معامله گران بیشتر از یک ابزار استفاده کنند، احتمال تعامل قیمت با آن بیشتر می شود.
معمولا برای محاسبه سطوح، از داده های HIGH (H)، LOW (L) و CLOSE (C) برای دوره قبل استفاده می شود، معمولاً یک روز، هفته، ماه یا ساعت است، همچنین هنگام محاسبه Pivots از مفهوم RANGE (R) نیز استفاده می شود. مقدار آن با فرمول H – L تعیین می شود.
PP – Pivot Point S1-S4
– Support levels R1-R4
– Resistance levels
نکته قابل توجه برای این اندیکاتور این است که شما میبایستی تفاوت بازار های مختلف در فارکس و استاک مارکت را در نظر بگیرید چون هر کدام استراتژی های منحصر به فرد خود را دارند.
در ابتدا، سطوح Pivot در بازار سهام مورد استفاده قرار گرفت، جایی که قیمت بسته شدن روز قبل بسیار مهم است و به طور قابل توجهی بر روانشناسی رفتار معامله گران در طول روز بعد تأثیر می گذارد. در مقابل، فارکس به صورت شبانه روزی کار می کند، بنابراین پایان روز معاملاتی با آغاز روز بعدی مصادف می شود.
این قضه باعث میشود که معامله گرانی که در فارکس از این متد معامله گری استفاده میکنند دقت بیشتر در استفاده از این سیستم معاملاتی به خرج دهند.
فرکول کلاسیک (floor)
رایج ترین روش محاسبه Pivot Points. خط اصلی (آبی) در اینجا نقش یک سطح حمایت/مقاومت کلیدی را ایفا می کند.
PP = (H + L + C) / 3 R1 = (2 * PP) – L R2 = PP + RANGE R3 = PP + RANGE * 2 R4 = PP + RANGE * 3 S1 = (2 * PP) – H S2 = PP – RANGE S3 = PP – RANGE * 2 S4 = PP – RANGE * 3
بسیار نزدیکتر به قیمت فعلی قرار دارند، بنابراین، تعامل با آنها بسیار بیشتر است. این تکنیک برای کسانی که معاملات کوتاه مدت انجام می دهند مناسب است.
R1 = C + RANGE * 1.1 / 12 R2 = C + RANGE * 1.1 / 6 R3 = C + RANGE * 1.1 / 4 R4 = C + RANGE * 1.1 / 2 S1 = C – RANGE * 1.1 / 12 S2 = C – RANGE * 1.1 / 6 S3 = C – RANGE * 1.1 / 4 S4 = C – RANGE * 1.1 / 2 PP = (S1 + R1) / 2
لطفا توجه داشته باشید، فرمول PP بالا تا حدودی با روش شناخته شده کاماریلا متفاوت است.
در اینجا ما یک محاسبه اصلاح شده را به شما پیشنهاد می کنیم، زیرا با استفاده از روش سنتی، سطحی به دست می آوریم که با منطق سایر سطوح حمایت و مقاومت مطابقت ندارد.
این تکنیک مشابه روش کلاسیک است، اما در هنگام محاسبه خط پایه PP به قیمت پایانی دوره توجه بیشتری می شود.
PP = (H + L + (C * 2)) / 4 R1 = (2 * PP) – L R2 = PP + RANGE R3 = R1 + RANGE R4 = R3 + RANGE S1 = (2 * PP) – H S2 = PP – RANGE S3 = S1 – RANGE S4 = S3 – RANGE
معمولا در بازار فارکس استفاده می شود. Pivot Points از این قاعده مستثنی نیست. طبق این روش، سطوح مقاومت و حمایت با ضرب دامنه (R) در اعداد فیبوناچی مربوطه تعیین می شود که می توان به عنوان یکی از روش های قابل اعتماد در فارکس و شاخص ها مورد استفاده قرار داد.
PP = (H + L + C) / 3 R1 = PP + (R x 0.382) R2 = PP + (R x 0.618) R3 = PP + (R x 1.000) R4 = PP + (R x 1.618) S1 = PP – (R x 0.382) S2 = PP – (R x 0.618) S3 = PP – (R x 1.000) S4 = PP + (R x 1.618)
این یک نسخه توسعه یافته تر از تکنیک های کلاسیک محاسبه پیووت پوینت است. تفاوت این اندیکاتور از این جهت که دارای سطوح حمایت و مقاومت معمولی نیست، با سایر شاخص ها متفاوت است. در عوض، در اینجا ما سه خط پیووت پوینت داریم: یک خط مرکزی و مرزهای بالا و پایین، که محدوده مرکزی پیوتال را تشکیل می دهند.
TC = (Pivot – BC) + Pivot Pivot = (High + Low + Close)/3 BC = (High + Low)/2
cpr به معاملهگر کمک میکند تا وضعیت بازار آینده را با تجزیه و تحلیل در طول روز پیشبینی کند که آیا پیوتها بالاتر یا پایینتر هستند یا اینکه آیا عرض محدوده در حال باریک شدن یا افزایش است.
به عنوان مثال، اگر CPR برای چند روز باریک باشد، معمولاً نشان دهنده شکست یا خرابی عمده در آینده نزدیک است. یا زمانی که بازار با قیمت بالاتر از CPR روز بسته می شود، ممکن است سیگنالی برای روند صعودی روز بعد باشد.
– کدام یک از این روش های محاسبه Pivot Points بهترین است؟
بهترین یا بدترین روش وجود ندارد. در واقع هر کدام از آنها می توانند کارساز باشند و شما باید بر اساس باورهای خود در مارکت یکی از این روش ها را انتخاب کنید.
– تنظیمات پیووت پوینت در متاتریدر 4 و 5 :
این اندیکاتور در قالب all in one طراحی شده است. این بدان معناست که میتوانید آن را مطابق میل خود سفارشی کنید.
خلاصه کلام
ما در مقاله ای دیگر در دوره آموزش فارکس بصورت مفصل به توضیح پیوت و آموزش آن پرداخته ایم. شما در ادامه مطلب می توانید از لینک دانلود این اندیکاتور که توسط توسط ترند ویزارد تهیه شده است، بهره ببرید. امیدواریم اطلاعات فوق برای شما عزیزان معامله گر مثمر ثمر واقع باشد.